De keuze die mijn leven veranderde...

Na een lange periode van stress en angst besloot ik in november 2019 te stoppen met de opleiding die ik volgde; verpleegkunde. Ik wist dat mijn hart daar niet meer lag en wilde dolgraag andere mensen helpen met de ervaringen die ik had.

Voor veel mensen om mij heen was ik altijd de goedlachse Sharon die altijd klaar stond voor anderen. Dat deed ik ook, dat was wie ik was. Totdat ik vergat naar mezelf te luisteren. Ik vergat te luisteren naar mijn gevoel en zat enkel in mijn hoofd. Piekeren over te toekomst, denken aan het verleden en de constante drang naar controle.

Ik noemde mezelf dan ook ‘controlefreak’, dat was wie ik was. Vond ik dan vooral zelf. Veel mensen wisten ook niet wat er in mijn hoofd gebeurde. Ik wilde er dan ook niet te veel over praten en hield het liever allemaal binnen mezelf. Mijn muur was torenhoog.

Ik wilde zo graag controle over alles en kampte dan ook voor 4 jaar met een eetprobleem. Dat ging op en af en als ik dreigde de controle te verliezen, sloeg dat dubbel zo hard terug op mijn eetpatroon. Soms ging het voor een periode wat beter, dacht ik. Maar dat was enkel als er niks ‘geks’ gebeurde. Als dit wel gebeurde, wist ik niet meer waar ik het zoeken moest.

Ik zocht een uitvlucht, al had ik dat niet meteen door...

Nadat ik in 2019 gestopt was met mijn opleiding, besloot ik een reis te plannen naar Indonesië. Alleen. Even weg van alles. Even weg van mijn problemen. In Indonesië zou ik mezelf wel terugvinden had ik zo bedacht.

Echter ging die reis niet door omdat de grenzen dichtgingen vanwege COVID-19. Toen ik dat op die maandagmiddag hoorde, viel er een enorme last van mijn schouders. Ten eerste begreep ik dat niet, dat was toch wat ik wilde? Maar het werd allemaal heel snel duidelijk: ik was aan het vluchten en vluchten lost niks op.

Ik had al een tijd in therapie gezeten en verschillende mindset cursussen gevolgd. Nu werd ik op de proef gesteld om dit allemaal toe te passen. En dat ging mij best goed af. Ik besloot in die middag het roer om te gooien en een opleiding tot life coach te volgen, die ik in korte tijd afrondde.

Zo paste ik alles toe wat ik had geleerd en veranderde mijn leven. Ik had geen last meer van mijn eetprobleem, mijn stress verminderde en ik kon de controle loslaten.

Mijn missie

Toen wist ik het: ik moet hier anderen mee helpen.

Allereerst begon ik als eetprobleemcoach, ik weet hoe moeilijk het is dus ik voelde me geroepen om andere meiden te helpen.

Na een aantal maanden als eetprobleemcoach te hebben gewerkt, kwamen er herinneringen en gevoelens van vroeger naar boven. Mijn wereld stond even stil. Ik moest alles even op pauze zetten om mijn innerlijke wereld te helen. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar.

Ik heb daar wederom hulp voor gezocht en voelde toen heel sterk dat ik mijn hart en gevoel nu moest volgen. Mijn hart zei dat ik een switch moest maken en mijn kennis moest delen met meer mensen. Mijn hulp moest bieden aan mensen die vastlopen in het leven. In welk aspect dan ook.

Manage your Mind als life coaching. Omdat ik weet dat het anders kan, maar ook omdat ik weet hoe moeilijk het is om aan de andere kant te staan. De kant van stress, piekeren en geen stappen durven zetten. Jezelf tegenhouden.

Het hoeft niet zo te gaan. In de kern zijn we allemaal gelukkig, en ik kan je helpen om dat weer naar boven te halen!

Nu is het jouw beurt!

Nu weet je al een hele boel over mij, maar ik ben ook erg benieuwd naar jou! Wie ben je? Waar loop je tegenaan? Wat houd je tegen? Als je denkt dat ik je kan helpen, meld je hier aan voor een kick-off gesprek door het contactformulier in te vullen.

Vertel me wat je uitdagingen zijn en dan kijken we samen of er een klik is en of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Nog een paar weetjes als je mij goed zou kennen:

  • Mensen die mij goed kennen weten dat ik een enthousiast persoon ben.

    Ik kan me dan ook helemaal geven voor iets, vol overgave. Ik vind veel dingen leuk en interessant en als ik roep ‘Dit is echt mijn lievelingseten’ of ‘Dit is echt mijn lievelingsnummer’ is het niet gek als ik dat de dag ervoor al over iets anders heb gezegd.
  • Ik zou heel graag een Amerikaanse schoolbus ombouwen tot een huis op wielen en de wereld rondreizen. (Of een volkswagenbusje).

    Dit is zeker een bucketlist dingetje. Ik wilde al de wereld ontdekken maar toen ik de documentaire Expedition Happiness zag, kreeg ik al helemaal kriebels.
  • Ik ben van de no-nonsense maar ook zeker van het spirituele.

    Iedereen heeft alle tegenstrijdigheden in zich. Al zien we dat vaak niet zo… Ik vind het beide heerlijk, dat maakt het allemaal een stukje mooier.